Sjampinjongsaus

Det er et flott tillegg til mange retter. Hvis du har ingen anelse for lunsj i dag eller du ikke har mye tid til til å forberede, sjampinjongsaus vil fungere perfekt i denne situasjonen 🙂
Det er meget enkelt å forberede og ikke tidkrevende.

 

Ingredienser:

  • 250 gram sjampinjong
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1ss smør (eller olje hvis du liker det)
  • 150ml rømme
  • 1ss hvetemel
  • 1ts soyasaus
  • 200ml soppbuljong (du kan bruke en halv terning soppbuljong eller grønnsaksbuljong som oppløses i 200 ml varmt vann)
  • salt, pepper, tørket persille og paprikapulver til smak

 

Framgangsmåte:

Varm smør i en stekepanne.
Skjær løken i terninger og ha i den varme panne.
Stek løken over svak varme til den er mør.
Skjær soppen i skiver og legg denne i pannen.
Stek i 5 minutter.

 

 

 

I løpet av denne tiden, mos hvitløken og til sett også denne i pannen.
Legg soppbuljongen og knust hvitløken.
Kok på lav varme i 10 minutter.
Blande sammen rømme med mel og hell i pannen.
Til slutt tilsett salt, pepper, paprikapulver, 1 ts soyasaus, tørket persille og kok i 5 minutter.

                                                        Ferdig !!!

Forberedt soppsaus kan serveres med poteter, ris, bokhvete, pasta ….
Jeg bestemte meg for å spise sjampinjongsausen med avskallet bygg 🙂

 

 

Bon appetit :)!!!

30 thoughts on “Sjampinjongsaus

  1. I simply desired to thank you very much once more. I am not sure the things that I would have made to happen in the absence of those suggestions shown by you on such area of interest. Entirely was a real terrifying issue in my view, nevertheless coming across a new specialised technique you handled it took me to cry over happiness. Now i am thankful for your support and in addition expect you know what a great job that you’re providing training the others with the aid of your blog. Most likely you haven’t met any of us.

Legg igjen en kommentar til cours de theatre paris Avbryt svar