Sjampinjongsaus

Det er et flott tillegg til mange retter. Hvis du har ingen anelse for lunsj i dag eller du ikke har mye tid til til å forberede, sjampinjongsaus vil fungere perfekt i denne situasjonen 🙂
Det er meget enkelt å forberede og ikke tidkrevende.

 

Ingredienser:

  • 250 gram sjampinjong
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1ss smør (eller olje hvis du liker det)
  • 150ml rømme
  • 1ss hvetemel
  • 1ts soyasaus
  • 200ml soppbuljong (du kan bruke en halv terning soppbuljong eller grønnsaksbuljong som oppløses i 200 ml varmt vann)
  • salt, pepper, tørket persille og paprikapulver til smak

 

Framgangsmåte:

Varm smør i en stekepanne.
Skjær løken i terninger og ha i den varme panne.
Stek løken over svak varme til den er mør.
Skjær soppen i skiver og legg denne i pannen.
Stek i 5 minutter.

 

 

 

I løpet av denne tiden, mos hvitløken og til sett også denne i pannen.
Legg soppbuljongen og knust hvitløken.
Kok på lav varme i 10 minutter.
Blande sammen rømme med mel og hell i pannen.
Til slutt tilsett salt, pepper, paprikapulver, 1 ts soyasaus, tørket persille og kok i 5 minutter.

                                                        Ferdig !!!

Forberedt soppsaus kan serveres med poteter, ris, bokhvete, pasta ….
Jeg bestemte meg for å spise sjampinjongsausen med avskallet bygg 🙂

 

 

Bon appetit :)!!!

30 thoughts on “Sjampinjongsaus

  1. I simply desired to thank you very much once more. I am not sure the things that I would have made to happen in the absence of those suggestions shown by you on such area of interest. Entirely was a real terrifying issue in my view, nevertheless coming across a new specialised technique you handled it took me to cry over happiness. Now i am thankful for your support and in addition expect you know what a great job that you’re providing training the others with the aid of your blog. Most likely you haven’t met any of us.

Legg igjen en kommentar