Gresskarsesongen er dessverre over. Med litt flaks kan du faktisk finne gresskar i noen butikker, spesielt i asiatiske butikker.
Jeg liker gresskar, fordi det har mange næringsverdier, er rikt på vitaminer og mineraler og har lite kalorier.
Linsegryte med gresskar er enkel å lage, veldig velsmakende og mettende. Hvis du ikke liker gresskar, så tror jeg du vil ombestemme deg etter å ha prøvd denne retten. Bare se på de vakre fargene! 🙂
Ingredienser:
- 800 gram flaskegresskar
- 250 gram gulrøtter
- 100 gram purreløk
- 100 gram grønne linser
- 30 gram tomatpuré
- 15 gram fersk koriander
- 1 boks med hakkede tomater (1 x 425 ml)
- 1 boks med mais (1 x 212 ml)
- 500 ml grønnsakbuljong (eller 1 terning grønnsakbuljong i 500 ml vann)
- 2 ss soyasaus
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1/3 ts chiliflak
- salt og pepper for smaken
I tillegg:
- 20 gram smør til stekking
- fersk koriander til pynt
- pasta/ris/bokhvete
Fremgangsmåte:
(1) Vask alle grønnsaker grundig under rennende vann.
Skjær gresskaret i to, fjern frøene og skjær i små biter.
Skjær gulrøttene i skiver.
Hakk purreløken og koriander fint.
Hell av laken fra maisen.
Skyll linsene under rennende vann.
(2) Smelt smør i en veldig dyp og bred teflonpanne.
Ha i purreløk og stek med lokk på over middels varme til den er mør.
Ha deretter i grønnsaksbuljong , hakkede tomater, tomatpuré, soyasaus, hvitløkspulver, røkt paprikapulver, spisskummen og chiliflak og kok opp.
Tilsett så gresskar, gulrøtter og linser og la det småkoke med lokk på over middels varme fra 25 opp til 30 minutter til de er møre.
Til slutt ha i koriander og rør alt godt.
Krydre med salt og pepper.