Veganske riskoteletter med sjampinjong og soltørkede tomater

Jeg lurte lenge på hva jeg skulle kalle denne retten.
Kan veganske koteletter kalles koteletter?
Når jeg bare tenker på ordet «kotelett», tenker jeg med en gang at koteletten er laget av kjøtt.
Kanskje det ville være bedre å kalle dem riskaker i stedet for veganske koteletter? Jeg vet ikke lengre.
For å oppsummere kort dagens oppskrift:
En enkel, billig og velsmakende rett.
P.S. Du kan også steke veganske koteletter i en panne med litt olivenolje eller kokosnøttolje. Valget er ditt.

Jeg ser frem til å høre fra deg. 🙂

Oppskriften gir 12 koteletter.

Ingredienser:

  • 1 boks med røde bønner (1×400 gram)
  • 250 gram sjampinjong
  • 150 gram basmatiris
  • 130 gram løk, ca. 1 middels løk
  • 30 gram potetmel
  • 25 gram tørkede tomater
  • 25 gram fersk vårløk
  • 15 gram tomatpuré
  • 2 hvitløksfedder
  • 1 terning av grønnsakbuljong
  • 225 ml vann
  • 25 ml olivenolje
  • 15 ml soyasaus
  • salt og pepper for smaken

Fremgangsmåte:

(1) Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart.
Hell 225 ml vann i en dyp gryte og kok opp.
Ha i en terning av grønnsaksbuljong, 10 ml olivenolje, soyasaus og soltørkede tomater og bland godt sammen.
Ha deretter i risen, sett på lokk, skru varmen helt ned på det laveste og la risen trekke til seg alt vannet (det tar ca. 12-15 minutter).
Når risen er ferdig kokt, la den avkjøles.
Ta ut de tørkede tomatene fra risen og legg til side.

(2) Skyll alle grønnsaker unntatt løk og hvitløk under rennende vann.
Hakk vårløken fint.
Skrell løken og skjær i små terninger.
Skrell hvitløksfeddene og klem gjennom hvitløkspressen.
Skjær sjampinjongene i små terninger.
Ha bønner i en sil og skyll godt med kaldt vann.

(3) Varm opp 15 ml olivenolje i en dyp teflonpanne, ha i løk og stek med lokk på over middels varme til den er mør.
Tilsett så sjampinjong og stek på middels varme til vannet fra sjampinjongen er fordampet.
La det avkjøle litt.

(4) Ha bønnene og tørkede tomater i en dyp bolle og kjør med en stavmikser til en jevn konsistens.
Tilsett sjampinjong med løk, ris og resten av ingrediensene og bland godt.
Krydre med salt og pepper.

(5) Varm ovnen til 200 ° C.
Plasser bakepapir på et stekebrett og smør med litt olivenolje.
Form små koteletter av blandingen og ha på stekebrettet.
Bak kotelettene i ovnen i 10 minutter først, derreter snu og bak i 10 minutter til.

Legg igjen en kommentar