Ikke tradisjonell tomatsuppe

Som tittelen sier, er denne tomatsuppen ikke tradisjonell. Den skiller seg ut fra de andre. 🙂 Smaken er veldig fløyelsaktig, med merkbar smak av tomater, men også fersk sitron. Kombinasjonen av disse to smakene ga en fantastisk effekt! 🙂 I denne tomatsuppen finner du bønner og squash. Hvis du tror at dette fortsatt ikke er nok, sier jeg med en gang at et eple og paprika vises i denne suppen også.

Gal? Sannsynligvis ikke? Jeg liker bare å eksperimentere på kjøkkenet. 🙂

 

Ingredienser:

  • 800 ml grønnsakbuljong (eller 2 terninger av grønnsakbuljong i 800 ml vann)
  • 300 ml kremfløte
  • 100 ml sitronsaft
  • 140 gram tomatpure
  • 1 en boks med kidney bønner (410/230 gram)
  • 250 gram cherrytomater
  • 1 fennikel (ca 250 gram)
  • 1 løk (ca. 200 gram)
  • 1 rød paprika (150 gram)
  • 1 squash (150 gram)
  • 1 eple (150 gram)
  • 2 hvitløksfedd
  • salt og pepper etter smak

I tillegg:

  • 25 gram smør for steking

 

Fremgangsmåte:

  1. (1) Skrell løken og hakk i skiver.
    Skrell hvitløksfeddene og knus med en kniv.
    Skyll fennikelen og squashen, skjær i halve og deretter i tykke skiver.
    Del paprikaen og eplet i to, fjern frøene, skyll under rennende vann og skjær i skiver.
    Skyll cherrytomatene og kidney bønnene under rennende vann i et dørslag.

 

  1. (2) Smelt smør i en gryte.
    Ha løk, hvitløk, eple, fennikel og squash i gryten og la det småkoke med lokk på i noen få minutter.
    Ha deretter i sitronsaften og kok opp.
    Hell over grønnsakbuljongen, tomatpure og fløte, og kok opp igjen.
    Tilsett paprika, kidney bønner og cherrytomater og la det småkoke i noen få minutter.
    Krydre med salt og pepper til slutt.

 

 

Legg igjen en kommentar