Som tittelen sier, er denne tomatsuppen ikke tradisjonell. Den skiller seg ut fra de andre. Smaken er veldig fløyelsaktig, med merkbar smak av tomater, men også fersk sitron. Kombinasjonen av disse to smakene ga en fantastisk effekt!
I denne tomatsuppen finner du bønner og squash. Hvis du tror at dette fortsatt ikke er nok, sier jeg med en gang at et eple og paprika vises i denne suppen også.
Gal? Sannsynligvis ikke? Jeg liker bare å eksperimentere på kjøkkenet.
Ingredienser:
- 800 ml grønnsakbuljong (eller 2 terninger av grønnsakbuljong i 800 ml vann)
- 300 ml kremfløte
- 100 ml sitronsaft
- 140 gram tomatpure
- 1 en boks med kidney bønner (410/230 gram)
- 250 gram cherrytomater
- 1 fennikel (ca 250 gram)
- 1 løk (ca. 200 gram)
- 1 rød paprika (150 gram)
- 1 squash (150 gram)
- 1 eple (150 gram)
- 2 hvitløksfedd
- salt og pepper etter smak
I tillegg:
- 25 gram smør for steking
Fremgangsmåte:
- (1) Skrell løken og hakk i skiver.
Skrell hvitløksfeddene og knus med en kniv.
Skyll fennikelen og squashen, skjær i halve og deretter i tykke skiver.
Del paprikaen og eplet i to, fjern frøene, skyll under rennende vann og skjær i skiver.
Skyll cherrytomatene og kidney bønnene under rennende vann i et dørslag.
- (2) Smelt smør i en gryte.
Ha løk, hvitløk, eple, fennikel og squash i gryten og la det småkoke med lokk på i noen få minutter.
Ha deretter i sitronsaften og kok opp.
Hell over grønnsakbuljongen, tomatpure og fløte, og kok opp igjen.
Tilsett paprika, kidney bønner og cherrytomater og la det småkoke i noen få minutter.
Krydre med salt og pepper til slutt.