Som tittelen sier, er denne tomatsuppen ikke tradisjonell. Den skiller seg ut fra de andre. 🙂 Smaken er veldig fløyelsaktig, med merkbar smak av tomater, men også fersk sitron. Kombinasjonen av disse to smakene ga en fantastisk effekt! 🙂 I denne tomatsuppen finner du bønner og squash. Hvis du tror at dette fortsatt ikke er nok, sier jeg med en gang at et eple og paprika vises i denne suppen også.
Gal? Sannsynligvis ikke? Jeg liker bare å eksperimentere på kjøkkenet. 🙂
Ingredienser:
- 800 ml grønnsakbuljong (eller 2 terninger av grønnsakbuljong i 800 ml vann)
- 300 ml kremfløte
- 100 ml sitronsaft
- 140 gram tomatpure
- 1 en boks med kidney bønner (410/230 gram)
- 250 gram cherrytomater
- 1 fennikel (ca 250 gram)
- 1 løk (ca. 200 gram)
- 1 rød paprika (150 gram)
- 1 squash (150 gram)
- 1 eple (150 gram)
- 2 hvitløksfedd
- salt og pepper etter smak
I tillegg:
- 25 gram smør for steking
Fremgangsmåte:
- (1) Skrell løken og hakk i skiver.
Skrell hvitløksfeddene og knus med en kniv.
Skyll fennikelen og squashen, skjær i halve og deretter i tykke skiver.
Del paprikaen og eplet i to, fjern frøene, skyll under rennende vann og skjær i skiver.
Skyll cherrytomatene og kidney bønnene under rennende vann i et dørslag.
- (2) Smelt smør i en gryte.
Ha løk, hvitløk, eple, fennikel og squash i gryten og la det småkoke med lokk på i noen få minutter.
Ha deretter i sitronsaften og kok opp.
Hell over grønnsakbuljongen, tomatpure og fløte, og kok opp igjen.
Tilsett paprika, kidney bønner og cherrytomater og la det småkoke i noen få minutter.
Krydre med salt og pepper til slutt.