Det blir varmere dag for dag. Det er bare noen få dager igjen til mai kommer! ? Overalt er det fargerikt og fabelaktig! Et slikt vakker utsikt! Jeg mente det var på tide å skape noe fargerikt å spise. Jeg valgte noen grønnsaker med forskjellige farger og bakte dem i ovnen med hvitløk, olivenolje, salt, pepper og fersk timian. De smaker deilige! I tillegg serverte jeg dem med marinert tofu, som smeltet i munnen min.
Jeg håper at min oppskrift vil interessere deg, og at du vil lage noe fargerik å spise. 🙂
Ingredienser:
- 250 gram tofu
- 6 ss maismel
Ingredienser for bakte grønnsaker:
- 200 gram blå poteter
- 200 gram kålrot
- 200 gram pastinakk
- 200 gram rødbete
- 200 gram gulrot
- 5 hvitløksfedd
- 5 ss olivenolje
- salt og pepper etter smak
- noen stengler av fersk timian
Ingredienser for tofu marinade:
- 3 ss soyasaus
- 1 ss honning
- 1 hvitløksfedd
I tillegg:
- 2 ss olivenolje for steking
- et par blader av fersk salat
- noen stengler av fersk timian til dekorasjon
Fremgangsmåte:
- (1) Skjær tofuen i terninger ca 1,5 cm tykk.
Skrell hvitløksfeddet og klem gjennom hvitløkspressen.
Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle og bland godt.
Legg til tofuen og la den være i kjøleskapet i en time.
- (2) Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell hvitløksfeddene og knus med en kniv.
Skrell alle grønnsakene, skyll under rennende vann, skjær i store biter og legg i en varmebestandig gryte.
Ha i hvitløksfeddene, olivenolje og noen få stengler av fersk timian, og bland alle ingrediensene sammen.
Krydre med salt og pepper.
Dekk den varmebestandige gryten med aluminiumsfolie, sett i ovnen og bak i 45 minutter.
- (3) Varm olivenoljen i en stekepanne.
Ha litt maismel i en dyp tallerken.
Dypp tofuterningene i maismel, stek på begge sider til de er brune, og legg deretter på et papirhåndkle for å fjerne overflødig olje.
- (4) Legg to salatblader på en tallerken og legg til litt bakte grønnsaker og tofu.
Pynt med ferske stengler av timian til slutt.