Jeg ser ut av vinduet, og ser snø som daler veldig stille, det er hvitt overalt, alt er dekket av hvit fluff, her og der kan du se leende ansikter og snøballer.
«Hvor har alle fargene gått?» spurte jeg meg selv.
Uten å vente lenge gikk jeg til kjøkkenet med en tanke om å komponere noe fargerikt å spise. Og vet du hva? Slik ble denne pastasalaten til. ? Å lage den tar ikke mye tid, men å bake rødbeter gjør det. Jeg foreslår at du baker rødbeter dagen før for å spare tid.
Ingrediensene er for en porsjon av pastasalat.
Ingredienser:
Ingredienser til pastasalaten:
- 1/2 kopp pasta penne
- 1 lite stykke hokkaido gresskar (ca 150 gram)
- 2 små rødbeter
- 2 håndfuller salatblanding
- 1 ts gresskarfrø
Ingredienser til sausen:
- 1 ss tørket tranebær (ca 12 gram)
- 2 ss honning
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
I tillegg:
- olivenolje
- en klype salt
Fremgangsmåte:
- (1) Varm ovnen til 180 grader.
Vask rødbeter veldig grundig og legg på et stekebrett kledd med et bakepapir.
Bak i ovnen i ca 40-90 minutter (sjekk med gaffel om rødbetene er myke).
Skrell de av kjølte rødbetene og del i fire.
- (2) Varm ovnen til 200 grader.
Ikke skrell gresskar, skjær i små biter og legg på et stekebrett kled med et bakepapir.
Hell over litt olivenolje og bruk litt salt, bland godt.
Bak i ovnen i ca 20 minutter.
- (3) Legg tørket tranebær i en liten bolle og knus godt.
Tilsett honning, sitronsaft og olivenolje, og bland godt sammen.
Sett til side i noen minutter.
- (4) Kok pastaen etter beskrivelsen på pakken.
Plasser salatblandingen på en tallerken, legg til pasta, biter av bakt rødbete og gresskar.
Hell sausen over pastasalaten og dryss med gresskarfrø.