Barley salat med bjørnejbær, bakt rødbeter og marinert laks

Salaten kan gjøres på to måter: vegetarisk og pescetarian.
Begge to smaker godt! 🙂
Du får en porsjon salat fra disse ingrediensene.

 

Ingredienser:

Ingredienser til salaten:

  • 50 gram barley groats
  • 150 gram laksefilet uten skin
  • 1 rødbete
  • 2 håndfuller av mix salat
  • 70 gram bjørnebær
  • noen valnøtter

Ingredienser til laksemarinade:

  • 100 ml soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 4 ts med honning
  • 1/2 ts ingefærpulver

Ingredienser til salatdressing:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft

 

I tillegg:

  • olivenolje til steking

 

Framgangsmåte:

  1. (1) Varm ovnen til 180 grader.
    Vask rødbete grundig og legg på et stekebrett som er kledd med et bakepapir.
    Bak i ovnen i ca 40-90 minutter (kontroller med gaffel om rødbeten er myk).
    Skrell avkjølet rødbete, del i to og skjær i tykkere skiver.

 

  1. (2) Bland alle ingrediensene til laksemarinaden sammen.
    Skyll laksefileten under rennende vann og tørk med et papirhåndkle.
    Skjær laksfileten i 1,5 cm tykke skiver, legg i marinaden og mariner i 20 minutter.
    Varm olivenoljen i en stekepanne.
    Legg lakseskivene med noen skjeer med marinade i stekepannen og stek 2-3 minutter på hver side.

 

  1. (3) Kok barley groats etter beskrivelsen på pakken.
    Plasser salatblandingen på en tallerken og barley groats på midten.
    Legg på rødbeterskivene, bjørnebær og noen valnøtter.
    Hell dressingen utover salaten.
    Til slutt ha lakseskivene på tallerkenen.

 

 

2 thoughts on “Barley salat med bjørnejbær, bakt rødbeter og marinert laks

  1. Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a great day!

Legg igjen en kommentar