Potetpizza i en stekepanne

Pizza i en litt annen form enn vanlig. 🙂

 

Ingredienser:

  • 2 poteter
  • 4 grønne asparges
  • 6 cherrytomater
  • 1/5 av en løk
  • 1/3 av en gul paprika
  • 30 gram fetaost i terninger
  • 1 egg
  • 2 ss tomatsaus
  • salt og pepper for smaken

 

I tillegg:

  • 2 ss olivenolje til steking
  • noen blader av fersk basilikum

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Skjær paprikaen i skiver, fjern frøene og vask grundig.
    Skrell løken og skjær tynne skiver.
    Skjær cherrytomater i to.

 

  1. (2) Skyll asparges med kaldt vann og kutt av de treaktige endene.
    Legg aspargesene i vertikal posisjon i kokende vann slik at hodene stikker ovenfor vannlinjen, (1 ts salt per 1 liter vann).
    Kok aspargesene under lokk i ca 8 minutter og hell deretter ut vannet.

 

  1. (3) Forvarm olivenolje i en stekepanne.
    Skrell poteter, skyll under rennende vann og skjær i tynne skiver.
    Plasser potetskivene i en sirkel i stekepannen slik som du ser på bildet.
    Dryss over salt og pepper, stek på lav varme under lokk til potetskivene er myke, (ca. 12 min).

 

 

  1. (4) Smør potetskivene med tomatsaus og legg på noen skiver løk, noen skiver gul paprika, asparges, cherrytomater, fetaost og egg i midten av pizzaen.
    Krydre med salt og pepper.
    Stek på lav varme under lokk i ca 10 minutter.
    Pynt til slutt pizzaen med noen basilikumblader.

 

 

Legg igjen en kommentar