Pizza i en litt annen form enn vanlig. 🙂
Ingredienser:
- 2 poteter
- 4 grønne asparges
- 6 cherrytomater
- 1/5 av en løk
- 1/3 av en gul paprika
- 30 gram fetaost i terninger
- 1 egg
- 2 ss tomatsaus
- salt og pepper for smaken
I tillegg:
- 2 ss olivenolje til steking
- noen blader av fersk basilikum
Fremgangsmåte:
- (1) Skjær paprikaen i skiver, fjern frøene og vask grundig.
Skrell løken og skjær tynne skiver.
Skjær cherrytomater i to.
- (2) Skyll asparges med kaldt vann og kutt av de treaktige endene.
Legg aspargesene i vertikal posisjon i kokende vann slik at hodene stikker ovenfor vannlinjen, (1 ts salt per 1 liter vann).
Kok aspargesene under lokk i ca 8 minutter og hell deretter ut vannet.
- (3) Forvarm olivenolje i en stekepanne.
Skrell poteter, skyll under rennende vann og skjær i tynne skiver.
Plasser potetskivene i en sirkel i stekepannen slik som du ser på bildet.
Dryss over salt og pepper, stek på lav varme under lokk til potetskivene er myke, (ca. 12 min).
- (4) Smør potetskivene med tomatsaus og legg på noen skiver løk, noen skiver gul paprika, asparges, cherrytomater, fetaost og egg i midten av pizzaen.
Krydre med salt og pepper.
Stek på lav varme under lokk i ca 10 minutter.
Pynt til slutt pizzaen med noen basilikumblader.