Champinjongpakker

Delikate og munnvannende champinjong innpakket i butterdeig. ? Smaker deilig både varmt og kaldt.
Du får 6 sopppakker av denne oppskriften. ?

 

Ingredienser:

  • 1 pakke med ferdigs butterdeig (6 stk)
  • 500 gram champinjong
  • 1/2 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss rømme 18%
  • salt og pepper for smaken

I tillegg:

  • 1 ss smør til steking
  • 2 eggeplommer
  • hvetemel
  • ost (valgfritt)

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Tin butterdeigen etter beskrivelsen på pakken.
    Forvarm ovnen til 200 grader.
    Skrell løken og champinjongene og skjær i små terninger.
    Skrell hvitløksfeddene og klem gjennom hvitløkspressen.
    Smelt smøret i en stekepanne.
    Ha løk, sjampinjong og presset kvitløk i stekepannen og småkok under lokk til den ingrediensene blir myke og soppvannet er fordampet.
    Fjern stekepannen fra varmen og vent noen minutter til ingrediensene blir avkjølt.
    Tilsett rømme, krydre med salt og pepper og bland godt.

 

  1. (2) Legg fyllingen på den venstre siden av butterdeigen med en skje, la det vare igjen ca 1 cm plass rundt kanten. (Hvis du vil, kan du også legge til en liten bit ost).
    Løft den side av butterdeigen uten fyllingen og brett forsiktig over til den andre.
    Press endene sammen med en gaffel (bruk litt hvetemel på gaffelen, slik at gaffelen ikke sitter fast i butterdeigen).
    Legg et bakepapir på et stekebrett.
    Legg sjampinjongpakkene på stekebrettet og smør dem med eggeplomme.
    Bak i ovnen i 12 minutter.

 

 

 

 

29 thoughts on “Champinjongpakker

Legg igjen en kommentar