Bakt potetkoteletter servert med paprikasaus

Jeg hadde bare to konnotasjoner av ordene » poteter til middag »: kokte hele poteter eller potetmos. Forresten jeg klaget ikke, fordi alt som moren min laget til middag var deilig og forsvant raskt fra tallerkenen. ?

Da jeg begynte å leve alene og eksperimentere mer med mat, oppdaget jeg at denne ordspråklige «potet til middag» ikke må være servert på bare to måter. Et av eksemplene er denne oppskriften. ?

 

Ingredienser:

  • 1 kg poteter
  • 1 persillerot (ca 100 gram)
  • 2 røde paprikaer
  • 1/3 bunt med gressløk
  • 2 egg
  • 50 gram smør
  • 3 ss potetmel
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 ts søtt paprikapulver
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper

I tillegg:

 

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Forvarm ovnen til 200 grader.
    Smelt smøret i en liten gryte over lav varme.
    Skrell poteter og persille.
    Skjær paprikaene i to og fjern frøene.
    Skyll alle grønnsakene under rennende vann.
    Riv potetetene på de store hullene av et rivjern, skyll deretter grundig i kaldt vann og sil bort vannet.
    Riv persillen og paprikaene på samme hullstørrelse hull av og legg til potetetene.
    Hakk gressløken fint og ha i potetetene sammen med resten av ingrediensene.
    Bland alle ingrediensene godt og krydr hvis det er nødvendig.

 

  1. (2) Sett et bakepapir på et stekebrett.
    Form små koteletter av blandingen og ha dem på stekebrett.
    Bak kotelettene i ovnen i ca 35 til 40 minutter.

 

 

  1. (3) Server med paprikasaus. 🙂

 

 

4 thoughts on “Bakt potetkoteletter servert med paprikasaus

  1. After study a couple of of the blog posts on your website now, and I actually like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will be checking again soon. Pls try my web site as nicely and let me know what you think.

Legg igjen en kommentar