På internett finner du mange oppskrifter for paprikasaus laget av rød paprika. Hva med paprikasaus laget av grønn paprika og kremost? Yummy :)) !!!
Ingredienser:
- 2 grønne paprikaer
- 1 løk
- 1 pakke med 115 gram kremost paprika
- 100 ml grønnsaksbuljong (eller 1/3 terning grønnsaksbuljong per 100 ml vann)
- 1 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 1 tube (10 gram) blå konditorfarge
- 2 ts søtt paprikapulver
- 1 ts hvitløkspulver
- salt og pepper for smaken
Fremgangsmåte:
- (1) Forvarm smør og olivenolje i en liten gryte.
Skrell løken, skjær i små terninger, legg i gryten og stek på lav varme til løken blir myk.
Skjær paprikaene i to, fjern frøene, vask grundig, skjær i små terninger og ha i gryten.
Småkok under lokke på lav varme i 10 minutter.
Tilsett søtt paprikapulver, hvitløkspulver og grønnsaksbuljong.
Kok under lokk i ca 15 minutter.
- (2) Ta sausen fra varmen, ha i kremost og bruk stavmikser til å gjøre den kremete.
Krydre sausen med salt og pepper.
Legg til konditorfargen og bland det godt.
Kok sausen i enda 5 minutter for å gjøre den tykk.
I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.