Jordbær kake

Ingredienser:

Ingredienser til kaken:

  • 2 kopper hvetemel
  • 1 kopp sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 16 gram vaniljesukker
  • 250 gram margarin
  • 4 egg
  • 1 tube (10 gram) rød konditorfarge

Ingredienser til kremen:

  • 300 ml 36% kremfløte
  • 500 gram mascarpone ost
  • 5 ss jordbærsyltetøy
  • 1 kopp sukker

Ingredienser for glasur:

  • 50 gram melkesjokolade
  • 50 gram hvit sjokolade
  • 50 gram smør
  • 1/2 tube (5 gram) rød konditorfarge

I tillegg:

  • 10 jordbær til kakedekor
  • jordbærjuice eller jordbærmelk

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Forvarm ovnen til 180 grader.
    Bruk en rund kakeform som har 18 cm diameter og kle den med bakepapir.
    Smelt margarin i en liten kasserolle over lav varme og sett den til side for avkjøling.
    Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og ha i smeltet margarin.
    Skill plommen fra eggehviten på alle 4 egg.
    Pisk egggehvitene og tilsett sakte sukkeret under kontinuerlig visping.
    Tilsett eggeplommene og bland godt sammen.
    Hell blandingen i bollen med siktet hvetemel et cetera.
    Legg til en tube konditorfarge.
    Bland alle ingrediensene med mikser på lav hastighet.
    Hell blandingen i kakeformen og sett i ovnen.
    Stek i ca 40 minutter.

 

  1. (2) Pisk kremfløte til den blir stiv.
    Ha mascarponeost, sukker og syltetøy i en stor bolle og bland det godt.
    Tilsett i den samme bollen pisket krem og bland alle ingrediensene godt.

 

  1. (3) Del den avkjølte kaken horisontalt i to deler.
    Plasser den ene delen av kaken på et fat.
    Dynk kaken med jordbærjuice og ha på halvparten av kremen.
    Legg så på den andre delen av kaken, dynk, og ha resten av kremen på toppen av kaken og sidene.

 

  1. (4) Smelt sjokolade og smør i en liten kasserolle over lav varme og rør.
    Legg til rød konditorfarge og bland godt.
    Hell glasuren utover toppen av kaken.
    Pynt toppen av kaken med jordbær.

 

 

15 thoughts on “Jordbær kake

Legg igjen en kommentar