Sprøstekte tofu koteletter servert med ris og stuet spinat

Ofte får jeg spørsmålet: Hvordan kan du spise tofu? Hva er det uansett? Det er ikke godt, og det har ingen smak i hele tatt …. Ja. Selvfølgelig er det ikke godt med en gang etter at du tar den ut av pakken og begynner å spise den uten forberedelser, og i tillegg vet du ikke hva det er ….

Hele magien i tofu er at den ikke har sin egen smak, og når det gjelder matlaging tar det smak av andre produkter. Du kan enkelt og raskt lage det på mange uendelige måter. ? Tofu er en ost laget av soya melk. Det forsurer ikke kroppen, det inneholder ikke kolesterol, det er lite kalorier og det er en rik kilde til protein.

Jeg håper jeg gjorde dette emnet litt klarere for deg ?

 

Ingredienser:

  • 100 gram jasminris
  • 400 gram tofu
  • 2 egg
  • 4 ss brødsmuler

Ingredienser til marinaden for soya koteletter:

  • 5 ss soyasaus
  • 2 hvitløksfedd
  • en klype svart pepper, ingefær og sterk paprika

 

Ingredienser til stuet spinat:

  • 450 gram frossen spinat
  • 100 ml fløte 20%
  • 50 gram smør
  • 5  hvitløksfedd
  • salt og pepper for smaken

 

I tillegg:

  • olivenolje til steking

 

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Skjær tofu i skiver ca 1 cm tykk.
    Skrell hvitløksfeddene og klem gjennom hvitløkspressen.
    Bland alle ingrediensene til marinaden godt i en bolle.
    Legg tofuskivene i bollen og sett i kjøleskapet i 1 time.

 

  1. (2) Kok risen etter beskrivelsen på pakken.

 

  • (3) Smelt smør i en panne, tilsett frossen spinat og småkok til spinaten er tint.
    Tilsett fløte, presset hvitløk og småkok i ca 10 minutter under lokk over lav varme.
    Krydre med salt og pepper og stek i noen minutter til.

 

  1. (4) Ha eggene i en liten bolle og visp godt.
    Ha brødsmuler på en tallerken.
    Dypp hvert stykke tofu i eggebollen og dekk det deretter med brødsmuler, og stek på begge sider til den er brun.

 

 

 

29 thoughts on “Sprøstekte tofu koteletter servert med ris og stuet spinat

Legg igjen en kommentar