Rødbetburger

Hvem sa at burgere bare er for kjøtt-etere? Den vegetariske burgeren smaker like godt som vanlig kjøttburger 🙂 Jeg håper du vil like min nye oppskrift 🙂

Fra denne oppskriften får du 14 rødbet-koteletter.

 

Ingredienser:

Ingredienser for rødbet-koteletter:

  • 1 kg rødbeter
  • 125 gram ris for sushi
  • 1 liten løk
  • 2 egg
  • 2 ss brødsmuler
  • 1 ts tørr løpstikke
  • 1 ts tørr hvitløk
  • salt og pepper for smaken

Ingredienser til burgeren:

 

I tillegg:

  • olivenolje til steking

 

Framgangsmåte:

 

  1. (1) Kok rødbeter med skinnet i vann, skrell dem fra skinnet, og raspe dem på rasperen med små hull.
    Kok risen etter beskrivelsen på pakken.
    Skrell løken, kutt i små terninger og stek til løken er myk.
    Legg alle ingrediensene til rødbet-kotelettene i en bolle og bland det godt.
    Hell det med salt og pepper, og form deretter blandingen til små koteletter.
    Stek på begge sider ca 2 minutter.

 

 

  1. (2) Skjær rundstykken i to stykker.
    Start med å smør rundstykken med hvitløkssaus og da legg rucola først, deretter skiver av tomat, rødbet-kotelett , mozzarellaost, paprika skiver, tomat, en ny runde med rucola og hvitløksaus på toppen.

 

 

Ferdig!!!

 

Legg igjen en kommentar