Hvem sa at burgere bare er for kjøtt-etere? Den vegetariske burgeren smaker like godt som vanlig kjøttburger 🙂 Jeg håper du vil like min nye oppskrift 🙂
Fra denne oppskriften får du 14 rødbet-koteletter.
Ingredienser:
Ingredienser for rødbet-koteletter:
- 1 kg rødbeter
- 125 gram ris for sushi
- 1 liten løk
- 2 egg
- 2 ss brødsmuler
- 1 ts tørr løpstikke
- 1 ts tørr hvitløk
- salt og pepper for smaken
Ingredienser til burgeren:
- granary ruller
- rucola
- hvitløksaus —> http://vegeworld.no/nb/2016/10/25/hvitloksaus/
- tomat
- rød paprika
- mozzarella ost
I tillegg:
- olivenolje til steking
Framgangsmåte:
- (1) Kok rødbeter med skinnet i vann, skrell dem fra skinnet, og raspe dem på rasperen med små hull.
Kok risen etter beskrivelsen på pakken.
Skrell løken, kutt i små terninger og stek til løken er myk.
Legg alle ingrediensene til rødbet-kotelettene i en bolle og bland det godt.
Hell det med salt og pepper, og form deretter blandingen til små koteletter.
Stek på begge sider ca 2 minutter.
- (2) Skjær rundstykken i to stykker.
Start med å smør rundstykken med hvitløkssaus og da legg rucola først, deretter skiver av tomat, rødbet-kotelett , mozzarellaost, paprika skiver, tomat, en ny runde med rucola og hvitløksaus på toppen.
Ferdig!!!