»Peanut cream» kake

Alle som allerede har prøvd melkesjokoladen med peanøttsmak fra Baron, vet hvordan denne kaken smaker ? Kaken gjengir smaken av denne sjokoladen perfekt :)!

 

Ingredienser:

Ingredienser til kaken:

  • 150 gram hvitt mel
  • 100 gram sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 75 ml melk
  • 100 gram melkesjokolade «Peanut krem» fra Baron
  • 80 gram smør

Ingredienser for krem:

  • 250 ml kremfløte 36%
  • 500 gram mascarponeost
  • 3 ss melis

Ingredienser til den første glasuren:

  • 125 gram kondensert søtet melk
  • 1 ts smør

Ingredienser til den andre glasuren:

  • 100 gram melkesjokolade «Peanut krem» fra Baron
  • 1 ss smør

 

Framgangsmåte:

 

  1. (1) Forvarm ovnen til 180 grader.
    Bruk en rund kakeform som har 18 cm diameter og kle den med bakepapir.
    Smelt smør og sjokolade i en liten kasserolle og rør konstant over lav varme.
    Ta kasserollen fra varmen, tilsett melken og bland den grundig til blandingen blir glatt.

 

  1. (2) Sikt hvetemel i en bolle og ha i bakepulveret.
    Skill eggehvitene fra plommen og ha dem i en annen bolle. Visp eggehvitene til de er stive.
    Tilsett sukkeret sakte til eggehvitene og visp hele tiden.
    Tilsett de stive eggehvitene, eggeplommene og sjokoladeblanding i bollen med siktet hvetemel og bakepulver.
    Bruk en mikser på laveste hastighet for å blande alle ingrediensene.
    Hell massen i kakeformen og sett i ovnen.
    Stek i ca 30-35 minutter.

 

  1. (3) Pisk kremfløte til den blir stiv.
    Legg mascarponeost og sukker i en stor bolle og bland.
    Tilsett pisket krem og bland godt.
    Del kaken horisontalt i to deler.
    Plasser den første delen av kaken på en tallerken og legg på det første laget av krem.
    Legg så på den andre delen av kaken og dekk med resten av kremen.

 

  1. (4) Varm kondensert melk og smør i en gryte til det blir en glatt masse, og hell deretter over hele kaken.
    Sett kaken i kjøleskapet i ca 10 minutter.

 

  1. (5) Smelt sjokolade og smør i en liten kasserolle over lav varme og rør.
    Hell så sjokoladeblandingen over kaken og sett den i kjøleskapet for avkjøling.

 

 

30 thoughts on “»Peanut cream» kake

Legg igjen en kommentar