Fra ingrediensene vil du få en salatporsjon 🙂
Ingredienser:
Ingredienser til marinaden:
- 2 ss soyasaus
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- en klype rødt chilipulver
- en klype svart pepper
Ingredienser til salaten:
- 100 g pillede reker
- noen salatblader
- 20 g ruccola
- en potet
- 60 g grønne bønner
- 6 cherrytomater
- 1/3 oransje paprika
- 1/2 rødløk
- 25 g fetaost
- 1 ts solsikkefrø
- salt og pepper til smak
I tillegg:
- 1 ss smør eller olivenolje til steking
Framgangsmåte:
Varm ovnen til 220 grader.
Vask poteten godt, la skallet være på.
Skjær poteten i båter.
Dryss dem med salt og pepper, bruk litt olivenolje og bland det sammen.
Bruk bakepapir i en liten langpanne og legg i potetbåtene.
Stek i circa 45 minutter.
Vask reker og la dem tørke.
Skrell hvitløken og knus den med en hvitløkspresse.
Bland alle ingrediensene til marinaden godt.
Tilsett reker og mariner dem i 20 minutter.
Vask grønne bønner og kutt av endene.
Legg bønnene i kokende vann tilsatt en klype salt.
Kok dem i circa 10 minutter og sil bort vannen.
Skyll salatbladene og ruccola.
Riv salaten i store deler.
Skjær cherrytomatene i fire biter.Skyll paprika, rens børt frøene og skjær i tynne skiver.
Skjær fetaost i terninger.
Fin hakk løken, tilsett en klype salt og stek den er blitt myk.
Legg rekene med marinaden i stekepannen sammen med løken og bland dette godt.
Stek i 2 minutter.
Plasser salat på tallerkenen, ruccola, paprika, grønne bønner, cherrytomater , bakte biter av potet og fetaost.
Tilsett reker med sausen fra pannen.
Strø til slutte solsikkefrø over salaten.
Salaten er ferdig til å spises 🙂