Ris bake casserole med grønnsaker

     Har du tilfeldigvis laget for mye mat og lurer deretter på hva du skal gjøre med det?
Jeg tror at hver og en av oss noen ganger har dette problemet. Den beste måten å bruke matrester fra  gårsdagens middag er å lage for eksempel casserole 🙂
Tilsett grønnsaker og krydder som du liker og matretten er klar 🙂

 

Ingredienser:

  • 100 g ris
  • 100 g barley groats / bokhvete
  • 50 g solsikkefrø
  • 1 boks tunfisk i olje (185 gram)
  • 1 boks hakkede tomater (390 gram)
  • 1 boks skivet sopp (184 gram)
  • 1 liten frisk brokkoli
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 egg
  • 1 ts provençalske urter
  • salt og pepper til smak

 

I tillegg:

  • olje til steking eller smør (velg det du liker best)

 

Framgangsmåte:

Kok ris og barley groats / bokhvete i saltet vann følgende beskrivelsen på pakken.
Skyll brokkoli under kaldt vann og del den opp i små buketter.
Sett brokkoli i saltet, kokende vann og kok dem i 5 til 7 minutter. (1 ts salt per 1 liter vann)
Sil kokt brokkoli.
Sil sopp og tunfisk.
Skjær løk, hvitløk og gulrot i små terninger.
Varm oljen i en stekepanne .
Stek løk og hvitløk over svak varme.
Legg gulrot, brokkoli, sopp, tunfisk, ris, barley groats / bokhvete, solsikkefrø, en boks tomater og herbes de Provence til den stekte løken og hviltøken.
Bland alt godt og smak til med salt og pepper.
Kok dette cirka 10 minutter over svak varme, under lokk.
Hell hele innholdet i pannen i en ildfast form.
Sett 3 egg på toppen av casserolen og dryss denne med salt og pepper.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bake casserolen i ovnen i 20 minutter.

 

Ferdig :)!!!

29 thoughts on “Ris bake casserole med grønnsaker

Legg igjen en kommentar