Hvem husker denne oppblåst fyren med ei pipe i munnen som heter Skipper’n? Jeg vedder på nesten hver og en av oss, for hvem kan ikke huske den lille karen med et godt hjerte;)
Husker du hva som ga ham spesiell styrke? Jaaaaa nettopp, bokser med spinat!!!
Hvem av dere likte å spise spinat som barn? Ingen? Ha ha !!! Jeg er ikke engang overrasket;)
Jeg husker da jeg var liten og jeg ikke hadde lyst til å spise den. Jeg så ikke noe fristende i spinat … En grønn flekk som dekkert mer enn halvparten av tallerkenen min og i tillegg så den ut som en kubæsj …… Å nei !!!
10 minutter senere …..
– » Mamma !!! Hva er det til middag »
Heldigvis er det flere år siden. Siden den gang har alt forandret seg.
Nå ser jeg ikke se lenger kumøkk på tallerkenen min 😉
Mitt forslag for den mislikte grønnsaken fra barndommen er «spinat tortilla med laks», som er helt herlig !!!
Ingredienser:
- 450 g frossen spinat
- 1 stor løk
- 3 fedd hvitløk
- en pakke kremost urte – 115 gram
- 4 egg
- 3 ts smør
- 1 ts hvetemel
- 250 rå laks
- 2 tomater
- 150 g hvitost
- salt og pepper til smak
Framgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180°.
Ha 2 ss smør i en stekepanne .
Skjær løk og hvitløk i terninger.
Stek løk og hvitløk over lav varme til den er myknet.
Tilsett skiver av laks i pannen.
Bruk en klype salt og pepper til smak.
Stek på lav varme i 15 minutter.
Smelt en teskje smør i en annen stekepanne .
Legg i spinat og kok til vannet har fordampet fra stekepanne .
Ha spinaten i en bolle og vent noen minutter til den er avkjølt.
Skill eggehvitene fra plommen.
Visp eggehvitene til de er stive.
Bland spinaten sammen med eggeplommene og en klype salt og pepper, rør grundig.
Vend forsiktig eggehvitene inn.
Sett et bakepapir på et stort stekebrett og hell spinatblandingen på det.
Bak den i ovnen i 15 minutter.
Avkjøl så i 10 minutter.
Skjær tomater i skiver eller terninger.
Riv osten.
Smør kremet ost på den avkjølte spinatblandingen.
Tilsett løk, hvitløk, laks, skriver med tomat og ost.
Dette må dekke hele spinatblandingen.
Hvis du vil,kan du også bruke andre ingredienser til fyllingen.
Rull sammen fra den ene enden til en rulade.
Wuala!!!