Fløyelsmyk Paprikasuppe

Paprika !!! I dag skal jeg snakke om paprika fordi det er en utrolig kilde til vitaminer og mineraler. Den inneholder vitamin C og E, provitamin A og kalium, magnesium, kalsium og jern. Spesielt er det  verdt å spise rød, rå paprika når vi sliter med en rennende nese, eller vi er forkjølet, fordi den har mye vitamin C 🙂 La oss ikke glemme at vitamin C er ødelagt av høye temperaturer! Også, hvis du føler deg ganske svak i dag, og du fortsatt nå i lommen for et lommetørkle, fordi nesen ikke gir deg fred …… spis rå, rød paprika!!! 🙂
Forresten, hva gjør du vanligvis i kalde høstdager som i dag? Hvis du spør meg, noen ganger foretrekker jeg å være hjemme og lage noe varmt å spise. Men hva? Kanskje suppe? Yeahhh, hvorfor ikke? 😉 Men hva slags suppe jeg skal ordne? Prøv å gjette … Jeg teller til tre …… En, to, tre …

 

 

Ingredienser:

  • 4 rød paprika
  • 1 kg poteter
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 pakker med 115 gram kremost paprika
  • 1 liter grønnsaksbuljong (du kan bruke to terninger grønnsaksbuljong som oppløses i 1 liter varmt vann)
  • 1 ss smør (eller olivenolje, hvis du liker det)
  • 1 ts tørket merian
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts balsamicoeddik
  • 1 ts paprikapulver
  • salt og pepper til smak

 

 

 

Framgangsmåte :

Varm ovnen til 230°C.
Skjær paprikaene parallell i 2 deler, rens burt frøene og vask grundig.
Sett de rene paprikaene på et stekebrett kledd med aluminiumsfolie og sett i forvarmet ovn.
Bak paprikaene i 15 minutter. (Paprikaskallet bør bli brent)
Ta så paprikaene ut av ovnen og la de ligge i 10 minutter for å avkjøle.

 

 

Varm smøret i en stor gryte.
Skjær løk og hvitløk i små terninger og legg i gryten.
Stek løk og hvitløk over lav varme til den er myknet.
I løpet av denne tiden skrell potetene, skjær dem i terninger og legg det til gryten.
Bruk grønnsaksbuljong.
Tilsett merian, timian, og paprikapulver.
Skrell de bakte paprikaene, skjær i biter og ha dem i gryten.
Kok hele gryten under lokke cirka 30 minutter.
Ta suppen fra varmen, ha i kremost paprika og bruk stavmikser så suppen blir kremete.
Krydre suppen med salt og pepper.
Legg til 1 ts av balsamicoeddik.
Kok suppen i enda 5 minutter.

 

Ferdig!!!

 

Du kan spise suppen med toast eller baguette 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar