Sjømat suppe

Alle som liker cocktailtomater og sjømat, tror jeg vil like denne suppen også. ?
Suppen er veldig velsmakende, lett å forberede og tar ikke mye tid.?

 

Ingredienser:

  • 400 gram frossen sjømatblanding
  • 400 gram rå torsk
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 bokser med skivede tomater (2 x 400 ml)
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 500 ml fiskebuljong (eller en terning av fiskebuljong i 500 ml vann)
  • 3 kvister fersk basilikum
  • salt, pepper og sterk, rødt paprikapulver for smaken

 

I tillegg:

  • olivenolje for steking
  • hvitløksbaguette
  • friske basilikumblader

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Tin sjømaten.
    Skjær torsken i tykke terninger.
    Skjær cherrytomatene i to.
    Hakk kvistene av fersk basilikum.

 

  1. (2) Forvarm olivenolje i en gryte.
    Hakk løken i tynne kiler, knus hvitløken gjennom hvitløkpressen, ha begge deler i gryten og stek til det blir mykt.
    Tilsett cocktailtomater, bokser med skivede tomater og fiskebuljong i gryten, og vent til det koker.
    Ha torsken i gryten, sjømatblandingen og hakket basilikum.
    Kok suppen på lav varme i ca 12 minutter.
    Krydre suppen med salt, pepper og hot paprika.

 

 

Server med sprø hvitløksbaguette og friske basilikumblader 🙂

 

Legg igjen en kommentar