Alle som liker cocktailtomater og sjømat, tror jeg vil like denne suppen også. ?
Suppen er veldig velsmakende, lett å forberede og tar ikke mye tid.?
Ingredienser:
- 400 gram frossen sjømatblanding
- 400 gram rå torsk
- 250 gram cocktailtomater
- 2 bokser med skivede tomater (2 x 400 ml)
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 500 ml fiskebuljong (eller en terning av fiskebuljong i 500 ml vann)
- 3 kvister fersk basilikum
- salt, pepper og sterk, rødt paprikapulver for smaken
I tillegg:
- olivenolje for steking
- hvitløksbaguette
- friske basilikumblader
Fremgangsmåte:
- (1) Tin sjømaten.
Skjær torsken i tykke terninger.
Skjær cherrytomatene i to.
Hakk kvistene av fersk basilikum.
- (2) Forvarm olivenolje i en gryte.
Hakk løken i tynne kiler, knus hvitløken gjennom hvitløkpressen, ha begge deler i gryten og stek til det blir mykt.
Tilsett cocktailtomater, bokser med skivede tomater og fiskebuljong i gryten, og vent til det koker.
Ha torsken i gryten, sjømatblandingen og hakket basilikum.
Kok suppen på lav varme i ca 12 minutter.
Krydre suppen med salt, pepper og hot paprika.
Server med sprø hvitløksbaguette og friske basilikumblader 🙂