Salat med reker

     Fra ingrediensene vil du få en salatporsjon 🙂

Ingredienser:

Ingredienser til marinaden:

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • en klype rødt chilipulver
  • en klype svart pepper

Ingredienser til salaten:

  • 100 g pillede reker
  • noen salatblader
  • 20 g ruccola
  • en potet
  • 60 g grønne bønner
  • 6 cherrytomater
  • 1/3 oransje paprika
  • 1/2 rødløk
  • 25 g fetaost
  • 1 ts solsikkefrø
  • salt og pepper til smak

I tillegg:

  • 1 ss smør eller olivenolje til steking

Framgangsmåte:

Varm ovnen til 220 grader.
Vask poteten godt, la skallet være på.
Skjær poteten i båter.
Dryss dem med salt og pepper, bruk litt olivenolje og bland det sammen.
Bruk bakepapir i en liten langpanne og legg i potetbåtene.
Stek i circa 45 minutter.
Vask reker og la dem tørke.
Skrell hvitløken og knus den med en hvitløkspresse.
Bland alle ingrediensene til marinaden godt.
Tilsett reker og mariner dem i 20 minutter.
Vask grønne bønner og kutt av endene.
Legg bønnene i kokende vann tilsatt en klype salt.
Kok dem i circa 10 minutter og sil bort vannen.
Skyll salatbladene og ruccola.
Riv salaten i store deler.
Skjær cherrytomatene i fire biter.Skyll paprika, rens børt frøene og skjær i tynne skiver.
Skjær fetaost i terninger.
Fin hakk løken, tilsett en klype salt og stek den er blitt myk.
Legg rekene med marinaden i stekepannen sammen med løken og bland dette godt.
Stek i 2 minutter.
Plasser salat på tallerkenen, ruccola, paprika, grønne bønner, cherrytomater , bakte biter av potet og fetaost.
Tilsett reker med sausen fra pannen.

Strø til slutte solsikkefrø over salaten.

Salaten er ferdig til å spises 🙂

Legg igjen en kommentar