Kremet gresskarsuppe

Deilig gresskarsuppe med søtpotet, epler og kokosmelk.
Suppen er mettende, litt søt i smaken og enkel å lage.
Yum-yum!

Ingredienser:

  • 1,5 kg flaskegresskar
  • 500 gram søtpotet
  • 350 gram søte epler
  • 200 gram løk
  • 1 boks kokosmelk (1 × 400 ml)
  • 250 ml grønnsakbuljong (eller 1/2 terning grønnsakbuljong i 250 ml vann)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts ferskrevet ingefær
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • salt og pepper for smaken

I tillegg:

  • smør
  • olivenolje
  • gresskarfrø og chili flak for dekorasjon

Fremgangsmåte:

(1) Forvarm ovnen til 200 grader C.
Skyll søtpoteten og flaskegresskaret under rennende vann, tørk med et papirhåndkle og stikk små hull med en gaffel hele veien rundt.
Skjær flaskegresskaret i to og fjern frøene.
Plasser søtpoteten og flaskegresskaret på et stekebrett kledd med bakepapir og smør med olivenolje hele veien rundt.
Stek i ovnen mellom 40 til 60 minutter.
Set til side for avkjøling, skrell deretter og skjær i tykke biter.

(2) Skyll eplene under rennende vann, skjær dem i fire deler, fjern frøene og skjær deretter i tykke terninger.
Smelt en spiseskje smør i en teflonpanne, ha i epler og stek på middels varme i ca 5 minutter.
Set til side.

(3) Skrell løken og skjær i tynne skiver.
Klem hvitløksfedden gjennom hvitløkspressen.
Smelt en spiseskje smør i en dyp gryte, ha i løk og stek med lokk på over middels varme til den er mør.
Tilsett hvitløk, ingefær, paprikapulver og gurkemeie og stek i et minutt.
Ha deretter i flaskegresskar, søtpotet, epler, grønnsaksbuljong og kokosmelk og kok opp.
Ta suppen fra varmen og bland til en jevn konsistens med en håndblender.
Til slutt krydre med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar