Tortilla med Jackfrukt og BBQsaus

Hva er egentlig Jackfrukt?
Først så jeg jackfrukten for noen måneder siden i en av de asiatiske butikkene. Jeg hadde ikke peiling på hva det var, så jeg måtte bare søke på Google. Jeg er så glad for at jeg kan bare trekke ut mobilen fra lomma, skrive inn noe på google, også får jeg svaret med en gang.
Jackfrukten er en av de største fruktene i verden, og veier opptil 30 kg! Denne frukten finnes hovedsakelig i India, Thailand, Brasil og Hawaii.
Jackfrukt er perfekt som kjøtterstatning. Den unge jackfrukten har en nøytral smak og er veldig god til å absorbere krydder. Teksturen ligner på biff og er veldig populær blant veganere og vegetarianere.
Min dagens rett er et flott alternativ til kjøttortilla.
Den er veldig velsmakende og enkel å lage. BBqsaus med juckfrukt passer perfekt sammen! Yammy!!!

Ingredienser:

Ingredienser til vegansk biff:

  • 2 bokser jackfrukt i saltlake (2 x 400 gram)
  • 2 løk ca. 250 gram
  • 15 ml olivenolje
  • 15 ml soyasaus
  • 1 ts hvitløkspulver
  • en klype pepper

Ingredienser til bbqsaus:

  • 65 ml worchestersaus
  • 65 ml ketchup
  • 30 ml honning
  • 10 ml soyasaus
  • 5 ml eplecidereddik
  • 5 ml sennep
  • 2 ml tabascosaus
  • 3 ts lunkent vann
  • 1 ts hvetemel
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts kanel
  • 1/3 ts ingefærpulver
  • 1/4 ts malt svart pepper

I tillegg:

  • 15 ml olivenolje til steking
  • grove tortillalefser
  • favoritt hummus og grønnsaker
  • pommes frites

Fremgangsmåte:

(1) Hell laken av jackfrukten, skyll bitene godt under rennede vann, dra fruktkjøttet fra hverandre med hendene, klem ut overflødig vann og legg i en skål.
Ha i olivenolje, soyasaus, hvitløkspulver og en klype pepper og bland godt sammen, sett til side.

(2) Ha alle ingrediensene til barbecuesausen unntatt vann og hvetemel i en kasserolle og bland grundig.
Kok opp sausen og la den surre i circa 5 minutter.
Bland vannet med hvetemelet og hell i kasserollen.
La sausen koke opp igjen og deretter sett til side.

(3) Skrell løken og hakk fint.
Varm opp olivenolje i en dyp teflonpanne, ha i løk og stek med lokk på over middels varme til den er mør.
Ha deretter i jackfruktbitene og stek i noen minutter til de er gyldne.
Tilsett så barbecuesausen, ha på lokket og la jackfrukten småkoke i cirka 10 minutter, til den er mør.

Ferdig!!! 🙂

Server jackfrukt med tortilla, hummus og favorittgrønnsaker.

Legg igjen en kommentar