Perle couscous i kokosmelk med grønnsaker

Ved første øyekast ser denne retten ganske komplisert ut, men den er ikke det i det hele tatt. Den er enkel å lage, sunn og veldig næringsrik.
Retten har en delikat smak og aroma.

Perle couscous kan serveres på mange forskjellige måter.
Dette produktet er en god kilde til protein og jern, og er veldig lett å lage. De som sliter med en sensitiv fordøyelseskanal kan trygt spise couscous, fordi den er lett å fordøye.

Gi meg beskjed om hva du synes om denne retten. 🙂

Ingredienser:

  • 200 gram perle couscous
  • 530 gram løk ca. 2 store løk
  • 450 gram frossen, hakket spinat
  • 400 gram frosne, kokte og skallede soyabønner
  • 300 gram rød paprika, ca 2 små paprika
  • 250 gram aroma sopp
  • 500 ml grønnsakbuljong (eller 1 terning grønnsakbuljong i 500 ml vann)
  • 2 bokser lett kokosmelk (1 x 250 ml)
  • 1 ts fersk ingefær, finhakket
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1/2 ts chillipulver
  • 1/2 ts malt muskat
  • salt og pepper for smaken

I tillegg:

  • 15 ml kokosnøttolje til steking
  • chili flak og fersk vårløk for dekorasjon

Fremgangsmåte:

(1) Skrell løken og skjær i tynne skiver.
Skjær paprikaene i to, fjern frøene, vask grundig og skjær i striper.
Vask soppene under rennende vann, skjær i tykke skiver og stek i en teflonpanne til de er gyldne.

(2) Varm kokosnøtttoljen i en veldig dyp og bred teflonpanne.
Ha i hvitløkspulver, gurkemeie, røkt paprikapulver og muskat og stek over middels varme til krydderne begynner å lukte godt, ca 2-3 minutter.
Ha deretter i løk og ingefær og stek i 3-4 minutter, rør av og til.
Tilsett så spinat og hell over grønnsaksbuljongen og kokosmelken og kok opp.
Ha deretter i perlecouscousen og paprikaen og la alt småkoke med lokk på i 10 minutter.
Til slutt ha i sopp og soyabønner og rør alt godt sammen.
Krydre med salt og pepper og la den småkoke med lokk på i ca 3 minutter.

Legg igjen en kommentar