Jeg har overgått meg selv med denne oppskriften i dag!
Hvis du ikke liker vegetarmat, tro meg på, at når du smaker denne retten, vil du skifte mening med en gang! Kombinasjonen av den bakte søtpoteten og sprøstekt tofu er bull’s-eye! Skallet til den bakte søtpoteten er ganske knasende, og søtpotetkjøttet smelter på tungen. Tofuen er veldig godt krydret , myk innvendig og sprø på toppen takket være belegget.
Høres ikke det bra ut? Hva venter du på da? Brett opp ermene og sett i gang! 🙂
Ingredienser:
- 2 søtpoteter
- 2 hvitløksfedd
- 300 gram tofu
- 60 gram maisstivelse
Ingredienser til tofusaus:
- 5 gram fersk vårløk
- 35 ml soyasaus
- 35 ml ketchup
- 20 ml honning
- 3 ml riseddik
I tillegg:
- fersk vårløk for dekorasjon
- kokosnøttolje uten smak til steking
Fremgangsmåte:
(1) Forvarm ovnen til 200 grader C.
Skyll søtpotetene under rennende vann, tørk med et papirhåndkle og stikk små hull med en gaffel hele veien rundt.
Plasser søtpotetene på et stekebrett kledd med bakepapir og smør med kokosnøttolje.
Stek i ovnen i 40 opp til 60 minutter.
(2) Skyll vårløken under rennende vann og hakk fint.
Ha soyasaus, ketchup, honning, riseddik og gressløk i en liten bolle og bland godt sammen.
(3) Skrell hvitløksfeddene og klem gjennom hvitløkspressen.
Varm kokosnøttolje i en dyp teflonpanne.
(Hele bunnen av pannen må dekkes med kokosnøttolje)
Klem ut overflødig vann av tofu, tørk med et papirhåndkle og skjær i terninger som er omtrent 1 cm tykke.
Dekk hvert stykke tofu med maisstivelse og stek i en godt oppvarmet panne på middels varme til tofu blir gyldenbrun.
Tilsett deretter hvitløk og stek i et minutt.
Til slutt ha i sausen, bland alt godt sammen og stek i ca 3-4 minutter.
(4) Lag et hull i midten av den bakte søtpoteten med en kniv og fyll med en halv porsjon stekt tofu.
Pynt med fersk vårløk.