Rød linsegryte i tomat og spinat

I dag blir det røde linser! Hvem liker røde linser? Løft opp hånden! Du, du eller kanskje dere der borte? Hvis du har for mye røde linser hjemme og ikke vet hva du skal lage av dem, så er denne oppskriften for deg. Raskt, enkelt og velsmakende!

Ingredienser:

  • 200 gram røde linser
  • 50 gram fersk spinat
  • 1 boks med hakkede tomater (1 x 400 ml)
  • 4 dl grønnsaksbuljong (eller 1 terning grønnsaksbuljong i 4 dl vann)
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • salt og pepper for smaken

Fremgangsmåte:

  1. (1) Skrell løken og skjær i tynne skiver.
    Skrell hvitløksfeddene og klem gjennom hvitløkspressen.
    Skyll spinaten og røde linser under rennende kaldt vann.
  1. (2) Varm olivenoljen i en dyp teflonpanne.
    Ha løk, hvitløk og spinat i teflonpannen og stek med lokk på over lav varme til alt er mykt.
    Ha deretter i hakkete tomater fra boksen, oregano og basilikum.
    Hell over grønnsaksbuljongen og kok opp.
    Tilsett røde linser og la alt småkoke med lokk på i cirka 15 minutter.
    Krydre med salt og pepper og bland godt.

Legg igjen en kommentar