Salat laget av bakte grønnsaker og marinert tofu

Det blir varmere dag for dag. Det er bare noen få dager igjen til mai kommer! ? Overalt er det fargerikt og fabelaktig! Et slikt vakker utsikt! Jeg mente det var på tide å skape noe fargerikt å spise. Jeg valgte noen grønnsaker med forskjellige farger og bakte dem i ovnen med hvitløk, olivenolje, salt, pepper og fersk timian. De smaker deilige! I tillegg serverte jeg dem med marinert tofu, som smeltet i munnen min.

Jeg håper at min oppskrift vil interessere deg, og at du vil lage noe fargerik å spise. 🙂

 

Ingredienser:

  • 250 gram tofu
  • 6 ss maismel

Ingredienser for bakte grønnsaker:

  • 200 gram blå poteter
  • 200 gram kålrot
  • 200 gram pastinakk
  • 200 gram rødbete
  • 200 gram gulrot
  • 5 hvitløksfedd
  • 5 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak
  • noen stengler av fersk timian

Ingredienser for tofu marinade:

  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss honning
  • 1 hvitløksfedd

 

I tillegg:

  • 2 ss olivenolje for steking
  • et par blader av fersk salat
  • noen stengler av fersk timian til dekorasjon

 

Fremgangsmåte:

  1. (1) Skjær tofuen i terninger ca 1,5 cm tykk.
    Skrell hvitløksfeddet og klem gjennom hvitløkspressen.
    Ha alle ingrediensene til marinaden i en bolle og bland godt.
    Legg til tofuen og la den være i kjøleskapet i en time.

 

  1. (2) Forvarm ovnen til 200 grader.
    Skrell hvitløksfeddene og knus med en kniv.
    Skrell alle grønnsakene, skyll under rennende vann, skjær i store biter og legg i en varmebestandig gryte.
    Ha i hvitløksfeddene, olivenolje og noen få stengler av fersk timian, og bland alle ingrediensene sammen.
    Krydre med salt og pepper.
    Dekk den varmebestandige gryten med aluminiumsfolie, sett i ovnen og bak i 45 minutter.

 

  1. (3) Varm olivenoljen i en stekepanne.
    Ha litt maismel i en dyp tallerken.
    Dypp tofuterningene i maismel, stek på begge sider til de er brune, og legg deretter på et papirhåndkle for å fjerne overflødig olje.

 

  1. (4) Legg to salatblader på en tallerken og legg til litt bakte grønnsaker og tofu.
    Pynt med ferske stengler av timian til slutt.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar