En mektig sjokoladeversjon av den kjente Pavlova kaken med Smash sjokoladesnacks! Kaken er appetittvekkende og den er verdt et syn til tross for kaloriinnholdet. ?
Ingredienser:
Ingredienser til marengsen:
- 7 eggehvitter
- en klype salt
- 250 gram melis
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss potetmel
Ingredienser til kremen:
- 200 ml fløte 36%
- 250 gram mascarponeost
- 200 gram melkesjokolade
- 160 gram sjokoladekrem «Nugatti, søtt, salt & sprøtt !!!»
- 100 gram Smash sjokoladesnacks
- 25 gram smør
- 3 ss melis
I tillegg:
- 100 gram Smash sjokoladesnacks til kakedekorasjon
Fremgangsmåte:
- (1) Forvarm ovnen til 120 grader.
Visp eggehvitene med en klype salt til de er stive.
Ikke avbryt visping, tilsett gradvis melis, deretter sitronsaft og potetmel.
Ha det stive skummet på et stekebrett kledd med bakepapir og form en stor sirkel.
Tørk marengsen i 30 minutter i ovnen forvarmet til 120 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og tørk i ca 3 timer.
Etter tørking, la marengsen være i ovnen for å avkjøles helt.
- (2) Smelt sjokolade og smør i en kasserolle og rør konstant over lav varme.
Pisk kremfløten til den blir stiv ved høyeste hastighet.
Ha mascarponeost og melis i en stor bolle og bland godt.
Tilsett deretter Nugatti, pisket kremfløte og smeltet sjokolade, og bland det godt sammen.
Legg til Smash sjokoladesnacks, bland igjen og legg kremen over marengsen.
Pynt toppen av kaken med Smash sjokoladesnacks.