Jeg anbefaler denne kaken til alle som elsker kombinasjonen av sjokolade og blåbær. Om blåbær ikke er din favoritt, kan du prøve denne desserten med jordbær, bringebær eller kanskje tranebær. ? I stedet for blåbærsyltetøy og blåbær, bruk syltetøy og frukt som du liker best. På denne måten får du en annen versjon av denne kaken, for eksempel «Bringebærmoussekake uten baking».
Det er mange variasjoner, så du kan velge hva du vil.
Og til slutt vil jeg gjerne legge til at denne kaken er veldig chocolaty (jeg brukte 400 gram melkesjokolade!).
Kaken har en moussekonsistens, den er veldig delikat og smelter i munnen. 🙂
Ingredienser:
Ingredienser til bunnen av kaken:
- 100 gram smør
- 200 gram smuldre kjeks
- 2 egg
Ingredienser til kremen:
- 2 dl kremfløte
- 750 gram mascarponeost
- 100 gram sukker
- 200 gram melkesjokolade
- 50 gram smør
- 130 gram blåbær syltetøy laget av 80% blåbær
- 125 gram ferske blåbær
Ingredienser til glasuren:
- 1,5 dl kremfløte
- 200 gram melkesjokolade
I tillegg:
- 250 gram ferske blåbær for å dekorere kaken
- en rund kakeform som har 18 cm diameter
Fremgangsmåte:
- (1) Smelt smør i en kasserolle og rør konstant over lav varme.
Knus kjeksene med en blender og legg dem i en bolle.
Tilsett smeltet smør og egg i den samme bollen og bland godt.
Ha blandingen i en rund kakeform og spre den jevnt med en skje og trykk den flat mot bunnen.
Sett kakeformen i kjøleskapet mens du tilbereder kremen.
- (2) Ha mascarponeost, sukker og syltetøy i en stor bolle og bland godt.
Pisk kremfløten til den blir stiv med en håndmikser på høyeste hastighet.
Smelt sjokolade og smør i en liten kasserolle over lav varme mens du rører konstant.
Tilsett kremfløten, smeltet sjokolade/smør og blåbær i bollen med mascarponeost og bland det godt sammen.
Legg fyllingen over bunnen til kaken og sett formen i kjøleskapet for avkjøling i ca 4 timer.
- (3) Varm kremfløte i en liten kasserolle over lav varme.
Tilsett sjokoladekuber og bland til sjokoladen er helt smeltet.
Ta kasserollen fra varmen og la den avkjøles litt.
Ta kaken fra kjøleskapet, fjern felgen og hell glasuren over kaken.
Pynt kaken med ferske blåbær og sett i kjøleskapet for avkjøling i 1 time.