Bladbetesuppe

Jeg tror ikke det finnes ingen enklere suppe i verden enn denne som du ser akkurat nå. Dens enkelhet og smak kan fortrylle en hver. Veldig ofte finnes persille, gulrøtter, poteter osv. i oppskrifter for bladbetesuppe. Selv bruker jeg bare en bladbete, rødbeter og rømme. Suppen er fløyelsaktig, litt søt og bare deilig! ?

 

Ingredienser:

  • 1 bunt med bladbete
  • 500 gram rødbeter
  • 750 ml grønnsaksbuljong (eller 1,5 terning av grønnsaksbuljong i 750 ml vann)
  • 200 ml rømme 10% (kan også være 12% eller 18%)
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • salt og pepper for smaken

 

Fremgangsmåte:

 

  1. (1) Kok opp grønnsaksbuljong i en gryte.
    Vask rødbeter, skrell, del i to og skjær i tykkere skiver og ha deretter i kokende grønnsaksbuljong.
    Kok over lav varme i ca 10-15 minutter.
    Vask bladbete under rennende vann, hakk fint og ha i gryten.
    Kok til alle grønnsaker er myke.

 

  1. (2) Hell rømme i en liten bolle.
    Hell langsomt varm suppe til den med konstant omrøring (ca. 2 øser) og hell deretter i suppen.
    Til slutt ha i sitronsaft og krydre med salt og pepper.

 

Legg igjen en kommentar